Bogudgivelser

I 1997 udkom min første bog, og siden da er det blevet til 12 udgivelser.
Her på siden finder du en oversigt over bøgerne.

Bog - Petersen - En familiekrønike 02

Petersen – En familiekrønike

PRIVATUDGIVELSE 2022

Min farfar efterlod sig en lang række gamle foto, som jeg igennem mange år har tænkt at mangfoldiggøre til familien. Da coronapandemien brød ud, fik jeg mulighed for og tid til at sætte materialet ind i en større sammenhæng. Jeg kastede mig over en egentlig slægtsforskning i kirkebøger, folketællinger, matrikelarkiver mm, der i dag foreligger i digitaliseret form på nettet. Jeg nåede for en enkelt anes vedkommende tilbage til 1608. Resultatet forelå i 2022 i form af en familiekrønike på 314 sider, hvor tidligere tiders generationers gøren og laden også er sat ind i en danmarkshistorisk og lokalhistorisk sammenhæng. På forsiden ses min farfar og farmor, Oluf og Hertha Petersen 1951.

Se eksempel fra bogen her

Se endnu et eksempel her

Se endnu et eksempel her

Se endnu et eksempel her

Bog - Kim Larsen - I kim Larsens fodspor på

Kim Larsen – I Kim Larsens fodspor på Christianshavn

GLOBE 2019

Vi bevæger os rundt i Gasolinland på Christianshavn og besøger de steder, som inspirerede bandet herunder Kofoeds Skole, Stærekassen, Christianshavns Kanal, Langebro, Vor Frelser Kirke og Sofiegården, hvor Gasolin’ blev grundlagt. Jeg laver også et par nedslag i den stemningsfyldte bydels historie, hvor skæve eksistenser, søfolk, slumstormere og sprittere var faste elementer på de brolagte gader. Og om hvordan bydelen har forandret karakter uden at miste sin egenart, atmosfære og charme.

Se eksempel fra bogen her

Se endnu et eksempel her

Bog - København fra oven 2017

København fra oven

GLOBE 2017

Gennemgribende revideret og opdateret udgave af ”København set fra oven” med udvidede afsnit om byens nye bydele og bygningsværker.

Se eksempel fra bogen her

Bog - Amager fra oven 02

Amager fra oven

GLOBE 2012

Tag med på en flyvetur over Amager og oplev øens mangfoldighed og kontraster. Læs bl.a. om hollænderne i Store Magleby, skipperbyen Dragør, de mange gamle militære anlæg, lufthavnen og den nye modernistiske bydel Ørestad. Jeg fortæller den store og lille historie til Per Schous billeder.

Se eksempel fra bogen her

Bog - Roskilde fra oven

Roskilde fra oven

GLOBE 2011

Vi flyver over og bevæger os igennem en af Danmarks ældste byer. I middelalderen var Roskilde en af Nordeuropas største byer med godt 20 klostre og kirker domineret af den pompøse domkirke. Vi besøger også sagnlandet Lejre, Ledreborg, dyrskuet og Roskilde Festival blot for at nævne et par enkelte af byens seværdigheder.

Se eksempel fra bogen her

Bog - Irmas jubilæumsbog

Irmas jubilæumsbog

IRMA AS 2011

Bidrag til Irmas jubilæumsbog (125 år), hvor jeg portrætterer Irmas grundlægger og mangeårige chef Carl Schepler.

Se eksempel fra bogen her

Nordsjælland fra oven

Nordsjælland set fra oven

Globe 2009

Henrik Schurmann har gennemfotograferet den smukke landsdel med yderpunkter i Lyngby, Hundested, Helsingør og Frederikssund. Jeg beskriver de mange udvalgte lokaliteter med et væld af historiske levn og endnu flere naturskønne områder.

Se eksempel fra bogen her

Bog - Strandvejen fra oven

Strandvejen fra oven

Globe 2008

Fotobog om Danmarks kendeste vej, der i naturskønne omgivelser langs Øresundskysten forbinder København og Helsingør. Jeg har sat tekst på Henrik Schurmanns flotte luftfotos, hvor vi gæster byer, havne, interessante seværdigheder og historiske lokaliteter med afstikkere ind i landet.

Se eksempel fra bogen her

Bog - København set fra oven

København set fra oven

Globe 2007

Den ultimative fotobog om København baseret på Henrik Schurmanns luftfotos, hvor jeg beskriver de forskellige lokaliteter og deres historie. Bogen fås også i engelsksproget version “Copenhagen from above”.

Se eksempel fra bogen her

Bog - Krøniken

Krøniken

DR 2007

Hverdagsbilleder fra TV-serien Krønikens tidsalder. Skrevet i samarbejde med Jørgen de Mylius. Vi giver et signalement af Danmark i perioden 1949-1973 ud fra kulturelle, musikalske og politiske synsvinkler med fokus på, hvorledes dagliglivet formede sig.

Se eksempel fra bogen her

Og endnu et eksempel her

Bog - Politikens bog om København

Politikens bog om København

POLITIKEN 2004

I bogen gennemgår jeg mere end 150 udvalgte steder i centrum, havneområdet, Frederiksberg og brokvarterene og giver en oversigt over Hovedstadens tilblivelse og udvikling. Foto Peter Skov.

Se eksempel fra bogen her

Og endnu et eksempel her

Bog - Det 20. århundrede - De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark

Det 20. århundrede – De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark

ASCHEHOUG 1999

Portrætter af de 100 mest betydningsfulde danskere i det 20. århundrede. Udarbejdet sammen med Connie Hedegaard.

Se eksempel fra bogen her

Bog - Sidste tur over storebælt

Sidste tur over Storebælt

LAMBERTH 1997

Bogen blev udsendt i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse over Storebælt. Samme med Vagn Lundbye og Mogens Nørgaard Olesen skildrer jeg nogle af mine oplevelser på Storebæltsfærgerne i kulturhistorisk perspektiv.

Se eksempel fra bogen her