Bogudgivelser
I 1997 udkom min første bog, og siden da er det blevet til 12 udgivelser.
Her på siden finder du en oversigt over bøgerne.
Petersen – En familiekrønike
PRIVATUDGIVELSE 2022
Min farfar efterlod sig en lang række gamle foto, som jeg igennem mange år har tænkt at mangfoldiggøre til familien. Da coronapandemien brød ud, fik jeg mulighed for og tid til at sætte materialet ind i en større sammenhæng. Jeg kastede mig over en egentlig slægtsforskning i kirkebøger, folketællinger, matrikelarkiver mm, der i dag foreligger i digitaliseret form på nettet. Jeg nåede for en enkelt anes vedkommende tilbage til 1608. Resultatet forelå i 2022 i form af en familiekrønike på 314 sider, hvor tidligere tiders generationers gøren og laden også er sat ind i en danmarkshistorisk og lokalhistorisk sammenhæng. På forsiden ses min farfar og farmor, Oluf og Hertha Petersen 1951.
Kim Larsen – I Kim Larsens fodspor på Christianshavn
GLOBE 2019
Vi bevæger os rundt i Gasolinland på Christianshavn og besøger de steder, som inspirerede bandet herunder Kofoeds Skole, Stærekassen, Christianshavns Kanal, Langebro, Vor Frelser Kirke og Sofiegården, hvor Gasolin’ blev grundlagt. Jeg laver også et par nedslag i den stemningsfyldte bydels historie, hvor skæve eksistenser, søfolk, slumstormere og sprittere var faste elementer på de brolagte gader. Og om hvordan bydelen har forandret karakter uden at miste sin egenart, atmosfære og charme.
København fra oven
GLOBE 2017
Gennemgribende revideret og opdateret udgave af ”København set fra oven” med udvidede afsnit om byens nye bydele og bygningsværker.
Amager fra oven
GLOBE 2012
Tag med på en flyvetur over Amager og oplev øens mangfoldighed og kontraster. Læs bl.a. om hollænderne i Store Magleby, skipperbyen Dragør, de mange gamle militære anlæg, lufthavnen og den nye modernistiske bydel Ørestad. Jeg fortæller den store og lille historie til Per Schous billeder.
Roskilde fra oven
GLOBE 2011
Vi flyver over og bevæger os igennem en af Danmarks ældste byer. I middelalderen var Roskilde en af Nordeuropas største byer med godt 20 klostre og kirker domineret af den pompøse domkirke. Vi besøger også sagnlandet Lejre, Ledreborg, dyrskuet og Roskilde Festival blot for at nævne et par enkelte af byens seværdigheder.
Irmas jubilæumsbog
IRMA AS 2011
Bidrag til Irmas jubilæumsbog (125 år), hvor jeg portrætterer Irmas grundlægger og mangeårige chef Carl Schepler.
Nordsjælland set fra oven
Globe 2009
Henrik Schurmann har gennemfotograferet den smukke landsdel med yderpunkter i Lyngby, Hundested, Helsingør og Frederikssund. Jeg beskriver de mange udvalgte lokaliteter med et væld af historiske levn og endnu flere naturskønne områder.
Strandvejen fra oven
Globe 2008
Fotobog om Danmarks kendeste vej, der i naturskønne omgivelser langs Øresundskysten forbinder København og Helsingør. Jeg har sat tekst på Henrik Schurmanns flotte luftfotos, hvor vi gæster byer, havne, interessante seværdigheder og historiske lokaliteter med afstikkere ind i landet.
København set fra oven
Globe 2007
Den ultimative fotobog om København baseret på Henrik Schurmanns luftfotos, hvor jeg beskriver de forskellige lokaliteter og deres historie. Bogen fås også i engelsksproget version “Copenhagen from above”.
Krøniken
DR 2007
Hverdagsbilleder fra TV-serien Krønikens tidsalder. Skrevet i samarbejde med Jørgen de Mylius. Vi giver et signalement af Danmark i perioden 1949-1973 ud fra kulturelle, musikalske og politiske synsvinkler med fokus på, hvorledes dagliglivet formede sig.
Politikens bog om København
POLITIKEN 2004
I bogen gennemgår jeg mere end 150 udvalgte steder i centrum, havneområdet, Frederiksberg og brokvarterene og giver en oversigt over Hovedstadens tilblivelse og udvikling. Foto Peter Skov.
Det 20. århundrede – De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark
ASCHEHOUG 1999
Portrætter af de 100 mest betydningsfulde danskere i det 20. århundrede. Udarbejdet sammen med Connie Hedegaard.
Sidste tur over Storebælt
LAMBERTH 1997
Bogen blev udsendt i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse over Storebælt. Samme med Vagn Lundbye og Mogens Nørgaard Olesen skildrer jeg nogle af mine oplevelser på Storebæltsfærgerne i kulturhistorisk perspektiv.