TV-udsendelser

Jeg har medvirket i godt 1000 TV-udsendelser. De fleste har handlet om politik, EU og samfundsforhold i videste forstand. Jeg interviewede således ugens gæst igennem 8 år i 286 udgaver af ”Her & Nu” på TV2. Men det er også blevet til historiske udsendelser som de to serier om henholdsvis Københavns og Danmarks historie.

Dansk Rockhistorie 1

Dansk Rockhistorie 1 – Rock’n’roll 1956-1960

1. AFSNIT

Serien om Dansk Rock Historie er den første serie, jeg selvstændigt producerede på TV. Udsendelse 1 omhandler pionertiden fra 1956-1960. Her er pophistoriske vidnesbyrd og en masse anekdoter fra rockkoryfæer som Otto Brandenburg, Melvis, Ib ’Rock’ Jensen, James Rasmussen og Peter Abrahamsen. Samt sjældne musikalske klip fra pionertiden. På introbilledet står jeg foran Børge Kisbyes legendariske danseinstitut på Vesterbro i København. Produktionsåret var 1985.

Du finder 1. afsnit på min YouTube kanal lige her

Dansk Rockhistorie 2

Dansk Rockhistorie 2 – Den gyldne pigtråd 1961-1966

2. AFSNIT

Den gyldne pigtråd (1961-66) er temaet i udsendelse 2. Rudolph Hansen (The Defenders), Ole Bredahl (Sir Henry) og Peter Belli giver os førstehåndsberetninger om pigtrådstiden og guider os rundt ved klassiske spillesteder som Hit House, Jomfruburet, Place Pigalle og naturligvis K.B.-Hallen. Her fortæller Jørgen Krabbenhøft om Beatles-koncerten i 1964, hvor The Hitmakers var opvarmningsgruppe. På billedet står jeg foran Place Pigalle på Dyrehavsbakken.

Du finder 2. afsnit på min YouTube kanal lige her

Dansk Rockhistorie 3

Dansk Rockhistorie 3 – Rocken i opbrud 1966-1970

3. AFSNIT

Den rytmiske musik fik fra 1966 mange forskellig udtryk. Det var storhedstiden for den akustiske folkemusik, grupper som Young Flowers introducerede hård rock, Beefeaters og Burnin Red Ivanhoe satte nye standarder og flyttede grænserne for, hvad vi forstod ved rockmusik i kølvandet på Steppeulvens epokegørende album ”Hip”. Mød bl.a. Stig Møller (Steppeulvene), Karsten Vogel (Burnin Red Ivanhoe) og Thomas Koppel (Savage Rose). På billedet sidder jeg foran det legendariske Storkespringvand. De første hippiers ikoniske mødested i 1966.

Du finder 3. afsnit på min YouTube kanal lige her

Danmark i 1000 år

Danmark i 1000 år

SERIE I 8 AFSNIT

Mit bud på en samlet Danmarkshistorie. Tilrettelagt og produceret 1997/98. Udsendt 1998. Udsendelserne er optaget på historiske lokaliteter over det ganske land med afstikkere til Sydslesvig, Skåne, Norge, Grønland og De Vestindiske Øer. I otte afsnit fortæller jeg i kronologisk rækkefølge om: ”Vikingetiden”, ”Middelalderen”, ”Renæssancen”, ”Enevælden”, ”Den Florissante Handel”, ”Demokrati og Katastrofe”, mens udsendelsen ”Et Meget Lille Land” fører os frem til år 1900.

Du finder alle 8 afsnit på min YouTube kanal lige her

TV - Danmark i 100 år

Danmark i 100 år

SERIE I 5 AFSNIT

”Danmark i 100 år” er en naturlig fortsættelse af ”Danmark i 1000 år”. Jeg sætter fokus på Danmark i 1900-tallet i fem udsendelser med hvert sit tema: ”Det Danske Land”, ”Industri og Teknik”, ”Levemåde”, ”Det Politiske Danmark” og ”Lille Land i Europa”. Udsendelserne blev produceret og udsendt i 1999.

Du finder alle 5 afsnit på min YouTube kanal lige her

TV - Københavns historie

Københavns historie

SERIE I 6 AFSNIT

I seks udsendelser gennemgår jeg Københavns Historie. ”Middelalderbyen”, ”Christian IV’s By”, ”Enevældens By”, ”Voldenes By”, ”Industriens By” og ”Arbejderbyen” fokuserer på de vigtigste begivenheder i Københavns Historie. Jeg tegner miniportrætter af personligheder, der fik betydning for byens udvikling og kigger nærmere på markante bygninger og kvarterer fra forskellige epoker i byens spændende historie. Tilrettelagt og produceret 1995/96. Udsendt 1996.

Du finder alle 6 afsnit på min YouTube kanal lige her

TV - Danmark i Argentina

Danmark i Argentina

1 AFSNIT

Under den store udvandringsbølge i slutningen af 1800-taller emigrerede 12.000 danskere til Argentina. I dag har godt 50.000 dansk blod i årene, hvoraf ca. 2000 stadig kan tale dansk. På trods af, at de aldrig har været i Danmark! Jeg opsøgte nogle af de danske kolonier i 2001 og oplevede dette paradoksale faktum og beboernes særlige opfattelse af begrebet danskhed.

Paradokset må have overrasket mange, for Jeg har aldrig fået så mange seerhenvendelser efter en enkelt TV-udsendelse som efter denne.

Du finder afsnittet på min YouTube kanal lige her

TV - Ret eller opgør

Ret eller opgør

1 AFSNIT

Udsendelsen om retsopgøret blev tilrettelagt og produceret i 1995 og udsendt på 50-årsdagen for befrielsen. Retsopgøret efter besættelsen var yderst problematisk og bar mere præg af hævn end af retfærdighed. De små fisk blev dømt hårdt og hurtigt, mens de store slap langt billigere. Hvis de overhovedet blev dømt.

Du finder afsnittet på min YouTube kanal lige her

Popnøglen - Claus Hagen Petersen

Fra min tid på DR

En række af de udsendelser jeg tilrettelagde eller var medtilrettelægger af i min tid i DR, ligger på dr.dk/Bonanza. Det drejer sig bl.a. om ”Heavy Metal 1-2” (1984), ”Popnøglen” (popquiz) (1978), ”Hit” (popquizlandskamp Danmark – Sverige) (1981), ”Prinsedåb i Møgeltønder” (2002), Kronprins af tiden (2003) og diverse klip fra kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys bryllup (2004).

Du finder DR Bonanza lige her

Jernbanen København Korsør

Industrikulturens år 2007

1 AFSNIT

I ”Industrikulturens år 2007” fortalte jeg i en lille udsendelse om damplokomotiver og om jernbanestrækningen København- Korsør.

På billedet: S 736 med særtog 2007.

Du finder afsnittet på YouTube lige her

25 års studenterjubilæum

25 års studenterjubilæum

1 AFSNIT

I forbindelse med vores 25 års studenterjubilæum i 1993 producerede jeg en privat udsendelse om gymnasietiden i 1960’erne. Et lille tidsbillede med bl.a. gamle film og foto, 6o’er hits, interview med vores gamle rektor Anders Østergaard og fransklærer Jørgen Lykke Pedersen. ”Udsendelsen” har været særdeles efterspurgt hos gamle elever på det nu for længst nedlagte Ballerup Gymnasium. Og er nu tilgængelig her!

På billedet: III Y som studenter. Ballerup Gymnasium. 22. Juni 1968.

Du finder afsnittet på YouTube lige her