Bøger

Nordsjælland fra oven
Globe 2009.

Sidste skud i rækken af "Fra oven bøger". Henrik Schurmann har gennemfotograferet den smukke landsdel med yderpunkter i Lyngby, Hundested, Helsingør og Frederikssund. Jeg beskriver de mange udvalgte lokaliteter med et væld af historiske levn og endnu flere naturskønne områder.

Download eksempel fra bogen: Link

Strandvejen fra oven
Globe 2008.

Fotobog om Danmarks kendeste vej, der i naturskønne omgivelse langs Øresundskysten forbinder København og Helsingør. Jeg har sat tekst på Henrik Schurmanns flotte luftfotos, hvor vi gæster byer, havne, interessante seværdigheder og historiske lokaliteter med afstikkere ind i landet.

Download eksempel fra bogen: Link

København set fra oven
Globe 2007.

Den ultimative fotobog om København baseret på Henrik Schurmanns luftfotos, hvor jeg beskriver de forskellige lokaliteter og deres historie. Bogen fås også i engelsksproget version "Copenhagen from above".

Download eksempel fra bogen: Link

Krøniken
DR 2007.

Hverdagsbilleder fra TVserien Krønikens tidsalder. Skrevet i samarbejde med Jørgen de Mylius. Vi giver et signalement af Danmark i perioden 1949-1973 ud fra kulturelle, musikalske og politiske synsvinkler med fokus på, hvorledes dagliglivet formede sig.

Download eksempel fra bogen: Link og link

Politikens bog om København
Politiken 2004.

I bogen gennemgår jeg mere end 150 udvalgte steder i centrum, havneområdet, Frederiksberg og brokvarterene og giver en oversigt over Hovedstadens tilblivelse og udvikling.
Foto Peter Skov.

Download eksempel fra bogen: Link og link

Det 20. århundrede - De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark.
Aschehoug 1999.

Portrætter af de 100 mest betydningsfulde danskere i det 20. århundrede. Udarbejdet sammen med Connie Hedegaard.

Download eksempel fra bogen: Link

Sidste tur over Storebælt
Lamberth 1997.

Bogen blev udsendt i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse over Storebælt. Samme med Vagn Lundbye og Mogens Nørgaard Olesen skildrer jeg nogle af mine oplevelser på Storebæltsfærgerne i kulturhistorisk perspektiv.

Download eksempel fra bogen: Link